Amazon planeja obrir el seu gran centre logístic al Prat

Amazon planeja obrir el seu gran centre logístic al Prat

L'empresa podria comprar un terreny de 151.000 m | El solar escollit és al polígon Mas Blau II i acaba de ser requalificat per l'Ajuntament

La multinacional nord-americana Amazon planeja ubicar un gran centre logístic al Polígon Mas Blau II del Prat de Llobregat per atendre des d'allà la creixent demanda tant d'Espanya com de part de la Mediterrània , on el negoci creix de forma exponencial . La companyia té un altíssim interès en ocupar l'illa 8 del citat polígon , un terreny de 151.000 m2 propietat de l'Incasòl i amb una edificabilitat de 210.000 m2 . La inversió que s'ha d'efectuar no és pública , però previsiblement s'elevarà a diverses desenes de milions d'euros i suposarà la creació de fins a 3.000 llocs de treball , segons les previsions més optimistes .

La setmana passada , l'Ajuntament del Prat va requalificar la parcel · la , l'ús va passar de firal a logístic . Un portaveu d'Amazon -empresa que cotitza al Nasdaq i està subjecta a estrictes protocols d'informació -va assegurar ahir a la nit que " no fem comentaris sobre rumors ni especulacions " . L'operació no està tancada , però fonts coneixedores de les negociacions van dir ahir que Amazon ja ha descartat altres opcions i que , a falta d' alguns serrells finals, no hi ha dubtes que es concretarà en les pròximes setmanes .

La inversió d'Amazon obeeix al fortíssim creixement de l'empresa experimentat en els últims anys a Espanya ia Europa . A títol il · lustratiu , Amazon Espanya , que opera amb la pàgina amazon.es , distribuir 83.000 productes des del seu centre logístic de Sant Ferran l'Henares ( Madrid ) en el dia de més activitat de la passada campanya de Nadal , gairebé el doble dels 43.000 servits un any abans .

La plantilla d'aquest magatzem , inaugurat a la tardor del 2011 , va passar de les 260 a les 660 persones en les dues puntes de treball esmentades del 2012 i el 2013 . La planta madrilenya compta amb uns 32.000 m2 de superfície , està saturada ia finals de l'any passat va construir el que es coneix com una pick tower , és a dir, un torre o ampliació cap amunt per guanyar capacitat .

El futur centre logístic del Prat serà molt més gran que el de Madrid , encara que òbviament no ocuparà tota la superfície del terreny triat al donar cabuda també a oficines i un ampli aparcament . Fonts coneixedores de les intencions d'Amazon van explicar ahir que la seva intenció és utilitzar Barcelona com una important base logística de la Mediterrània . La multinacional té més de 20 centres logístics a Europa . Al novembre, va anunciar la construcció de l'últim , de 95.000 m2 a Brelavia ( Polònia ) , que estarà acabat a finals d'aquest any .

La idea és que , després de la compra del terreny al Prat , començaran les obres , que duraran més d'un any i s'espera que el centre ja pugui atendre les comandes que es facin en el Nadal del 2015 . Amazon porta mesos negociant aquesta inversió amb el Govern central , que l'ha ajudat en la recerca dels terrenys i en les negociacions amb la Generalitat i l'Ajuntament del Prat , que són les altres dues administracions implicades .

L'operació es va tractar també en el recent viatge de Mariano Rajoy als Estats Units , el gener passat . Posteriorment , les gestions han progressat de la mà de la secretaria d'Estat de Comerç , que ha ofert a Amazon tota mena de garanties sobre la seguretat de les inversions a Espanya . Ara , tot està en marxa i a bon ritme . El 21 de febrer , l'Incasòl va demanar al consistori la modificació del pla general urbanístic i el passat 5 de març es va aprovar en el ple el canvi de la qualificació . En uns dies es publicarà en el Butlletí Oficial de la Província i , posteriorment , es procedirà a la venda , amb la preceptiva concurrència en tractar de sòl públic .

www.lavanguardia.com

 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat
... ...
Registrarse

... ...