Amazon i la seva arribada al Prat impliquen nous canvis en els moviments logístics i la mobilitat del territori

Amazon i la seva arribada al Prat impliquen nous canvis en els moviments logístics i la mobilitat del territori

La situació geogràfica del municipi pratenc continua generant atractiu econòmic però calen noves infraestructures per garantir el seu futur empresarial.

 

Preocupa especialment el trànsit per carretera que es produirà amb la instal·lació d’Amazon i la seva combinació amb d’altres empreses que ja hi són al polígon Mas Blau I i II. 

A la jornada també s’ha reivindicat la necessitat de construir, el més aviat possible, els accessos ferroviaris al port per construir el Corredor Mediterrani, i millorar la C31 i C32 i els vials que connectin els polígons industrials amb les carreteres principals.


La zona logística que envolta el Delta del Llobregat i, en concret el territori del Prat, continua creixent i sent un focus d’activitat econòmica de primer ordre. La Jornada Logística i Infraestructures a les PIMES, organitzada per l’entitat El Prat Empresarial, la PIMEC i l’Ajuntament del Prat, ha analitzat aquest potencial econòmic i els reptes que suposen la implantació de nous pols empresarials al territori, com l’arribada del gegant de la distribució AMAZON a la zona del Mas Blau.

Jordi Morera, president de El Prat Empresarial destaca  “el risc de col·lapse viari que pot significar el trànsit de 700.000 articles diaris en moviment que generi Amazon entre el Port i el Mas Blau, en un indret on tenim ja la DAMM, l’accès a la T2 i d’altres activitats econòmiques. Cal preveure sortides a tot aquest trànsit en una zona privilegiada per a la logística, com la variant que hauria d’enllaçar Port i Aeroport pel sud del Prat. Valorem positivament l’arribada d’Amazon i el que pot generar, però s’ha d’estar preparat pel que implica”. Des de El Prat Empresarial també es destaca el compromís per cuidar aquest entorn deltaic i preservar l’aqüífer del Llobregat.

La Jornada ha estat inaugurada per l’Alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor, qui va remarcar la necessitat de millorar la mobilitat en un territori amb una capacitat limitada. Un aspecte també refermat per Manel Ferri, de la Plataforma Promoció del Transport Públic, qui a més va destacar el fet “de no calibrar suficientment els beneficis i distorsions que pot provocar un gegant com Amazon en matèria de mobilitat a una zona tan densa”. Ignasi Sayol, responsable de PIMEC Logística, repassava “un dèficit històric d’infraestructures a la comarca que minva un sector en creixement com és el de la logística, amb un pes molt important a l’activitat econòmica del Baix Llobregat.”

Marta Mayordomo, Tinenta d’Alcalde de Promoció Econòmica del Prat, repassava la importància de la logística al territori i respecte la mobilitat anunciava “Fins que Amazon no va presentar un pla de mobilitat, l’Ajuntament no li ha atorgat la llicència d’obra, per què som conscients del que significa la seva implantació. Des de la companyia ens han assegurat que volen conèixer el teixit empresarial local i no treballar d’esquenes al territori. Fruit d’això, el seu compromís és el d’oferir 700 llocs de feina de diferents categories a gent propera al centre logístic del Prat”.

Ricard Font, Secretari d’Infraestructures i Mobilitat del Departament de Territori i Sosteniblitat, va cloure la jornada amb una aposta ferma pel Corredor Mediterrani “Que va més enllà de l’eix ferroviari. També la C31, la C32, les connexions intermodals o els accessos a polígons són corredor mediterrani, en un entorn que genera activitat econòmica i posa en valor el paper de les PIMES”.

Unes 80 persones van assistir a la Jornada Logística i Infraestructures a les PIMES, celebrada al Centre de Promoció Econòmica i organitzada per El Prat Empresarial, PIMEC i l’Ajuntament del Prat de Llobregat.

 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat
... ...
Registrarse

... ...