Entrevista en Premsa Digital REPORTirtv

Entrevista Jordi Morera, president de El Prat Empresarial
Entrevista Reportirtv

 

Entrevista Jordi Morera El Prat EmpresarialAmb l’objectiu de crear un fòrum de diàleg i recolzar el món empresarial del Prat de Llobregat neix El Prat Empresarial, una associació que representa als empresaris del municipi. Aquesta associació empresarial, creada el 13 d’abril, està presidida pel director general de Canaletas, Jordi Morera.

Com sorgeix la idea de El Prat Empresarial?

El Prat Empresarial neix de la necessitat del municipi de tenir una associació empresarial organitzada. Des de fa un temps, diversos empresaris de El Prat ens anem reunint i vam decidir que feia faltava una iniciativa com aquesta.

En què consisteix?

El Prat Empresarial és una associació empresarial que serveix per dialogar entre els empresaris i veure quina és la millor forma de tirar endavant l’economia a nivell empresarial.

A qui s’adreça?

A tots els empresaris de El Prat que tinguin alguna activitat econòmica al municipi. També són benvingudes les persones que són empresàries, és oberta a tothom que estigui en el món empresarial. El Prat representa el 2% del PIB de Catalunya i no hi ha cap associació que reculli el teixit empresarial. Al Prat hi ha aproximadament unes 1.000 empreses.

 

Quines activitats porteu a terme des de El Prat Empresarial?

Ara encara estem en moments de difondre el projecte, recollir idees i fer petits debats, on de moment hi participen al voltant de 25 empreses. I ja hi ha 25 més que estan interessades en formar part de l’associació.

Com funciona?

Cada 15 dies fem una junta i a part dels 9 membres que integrem la direcció, està oberta a tots els socis que vulguin participar. En aquestes reunions recollirem les idees en actes i tindrem reunions periòdiques amb el primer tinent d’alcalde de promoció econòmica, a qui li farem arribar les nostres demandes.

Què han de fer les empreses que vulguin participar en aquest teixit empresarial?

S’han de posar en contacte amb nosaltres i ja ens encarreguem de facilitar-los tota la informació sobre El Prat Empresarial. Si volen, es poden fer socis, poden intervenir en les juntes… volem que sigui una associació molt oberta, que sigui un fòrum de diàleg entre els membres del món empresarial del municipi. Nosaltres volem implicar als empresaris per crear debat i opinió.

 

En aquests moments és necessita més que mai un espai on intercanviar idees i posicions…

Es tracta d’això, d’aprofitar idees que tenen uns i altres i crear-ne de noves. Si un empresari va sol a l’Ajuntament per queixar-se per exemple de la pujada de la delinqüència en els polígons industrials, segurament no li faran molt de cas. Però en canvi si va una associació és més efectiu, es tracta d’això.

 

I els socis han de pagar alguna quota?

Han de pagar una quota anual, que de moment és de 500 euros. Quan siguem més empreses i fem una constitució decidirem que es vol fer i ja establirem una altra quota.

 

Quantes empreses espereu que se sumin en aquest primer any de l’associació?

El meu objectiu seria arribar als 70-80 al mes de desembre. No és complicat, perquè tenim molt bona rebuda, el problema és el nostre temps de dedicació per buscar els empresaris.

Qui integra la directiva?

Som 9 empreses, les primeres que vam fer la fundació.

Quina és la valoració d’aquests primers mesos en funcionament?

Tenim molt bona acollida, aquí a El Prat es trobava a faltar una iniciativa com aquesta. Faltava algú que aglutinés les idees dels empresaris per dirigir-se a l’administració, principalment a l’ajuntament però pot ser a la Generalitat o a l’administració comarcal.

 

Com us financeu?

Amb les quotes. No és el nostre objectiu buscar altres fonts d’ingressos. Altres associacions tenen subvencions, però això et lliga i nosaltres el que volem és no estar lligats. Nosaltres no anirem a buscar subvencions.

 

Quines metes s’ha proposat vostè com a president de El Prat Empresarial?

El diàleg, principalment amb l’ajuntament. L’objectiu és crear idees, crear demandes perquè l’ajuntament ens pugui escoltar. En aquests moments demanarem coses que costin diners però que afectin a l’empresariat com per exemple seguretat, reparar els semàfors, agilitzar els permisos de guals, de llicències…

 

 

 

Què necessita en aquests moments l’empresariat de El Prat?

El que més vol en aquests moments l’empresariat és una mica de reconeixement per part de la societat, però especialment de les administracions. El que vol l’empresariat és ‘treure pals a les rodes’.


Entrevista: Verònica Sosa
http://reportirtv.com/home/entrevista-jordi-morera-president-de-el-prat-empresarial/

 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat
... ...
Registrarse

... ...