Prevenció de robatoris a comerços del Prat

Amb motiu de diversos robatoris que s’han produït al Prat de Llobregat en les darreres setmanes, us volem fer arribar la següent informació sobre com s’han comès aquests fets

Els comerços afectats són, principalment, bars i farmàcies. Els autors accedeixen a l’interior del local fent força a la persiana amb algun estri tipus palanca, o tallant la persiana amb l’ajuda d’unes alicates. El seu objectiu, un cop dins del local, són els llocs on hi pugui haver diners en efectiu:
• màquines enregistradores,
• màquines escurabutxaques,
• màquines de tabac
Des del Cos de Mossos d’Esquadra, al Prat de Llobregat hem engegat un dispositiu policial per detectar aquest tipus de robatoris, identificar-ne els autors i posar-los a disposició judicial.
Però pel altra banda, i com hem expressat en diverses ocasions des del nostre desplegament al municipi, la seguretat és cosa de tots. Per aquest motiu, us fem arribar diversos consells de seguretat els quals estem convençuts que contribuiran a reforçar la nostra tasca durant la durada del dispositiu policial esmentat:
• no deixeu grans quantitats de diners en efectiu dins la caixa enregistradora o altres llocs. Això no evitarà el robatori però sí disminuirà les seves conseqüències, a més de desmotivar els lladres de tornar-ho a intentar.
• comproveu que la porta exterior del local -mentre aquest es troba tancat- està ben il·luminada per la part exterior. Una bona il·luminació dissuadeix els lladres de poder actuar-hi aprofitant l’anonimat que ofereixen els llocs poc il·luminats.
• valoreu la possibilitat d’instal·lar un càmera de seguretat que enregistri la porta d’accés al local, tant en horari d’obertura com de tancament. Actualment hi ha opcions al mercat força econòmiques i que permeten realitzar la instal·lació i gestió del dispositiu per part del mateix usuari. Les imatges captades per les càmeres instal·lades per centrals d’alarma no serveixen per identificar els autors, donada la baixa qualitat de les imatges.
• l´ús d’altres mesures complementàries de seguretat no garantirà que no us accedeixin al local, però sí retardarà l’entrada per part dels lladres. Aquest increment en el temps farà que sigui més fàcil poder detectar el robatori per la policia o una altra persona que en pugui informar al telèfon d’emergències 112
Esperem que aquesta informació us resulti útil per tal d’assolir un objectiu comú: aturar els robatoris a comerciants al municipi i mantenir la “bona salut” que gaudeix la seguretat ciutadana al Prat.
Per a qualsevol dubte o suggeriment, restem a la vostra disposició mitjançant el contacte amb la vostra associació o, de forma directa, a l’adreça de correu electrònic itpg6790@gencat.cat

Atentament,
Albert Farrerons Rodrigo
Caporal
Oficina de Relacions amb la Comunitat
ABP El Prat

 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat
... ...
Registrarse

... ...